Bouwbedrijf Boogert, Oosterland

Opdrachtgever: Bouwbedrijf Boogert
Oplevering: 2013
Categorie: Utiliteitsbouw

De opdracht voor het ontwerp van een nieuwe bedrijfshuisvesting voor Bouwbedrijf Boogert was aanleiding voor ons om het Zeeuwse landschap wederom
goed onder de loep te nemen.
De uitdaging lag in het huisvesten van een modern bedrijf, op een fantastische zichtlocatie, in een streek waar historiserende architectuur de boventoon voert.

Onze referentie was de Zeeuwse waterwerken, civiele constructies die zich haast natuurlijk voegen in het landschap.
De diagonale lijnen die het Zeeuwse landschap typeren zijn uitgangspunt geweest voor het ontwerp.
De wens van de opdrachtgever om met zijn bedrijf eenheid uit te stralen was voor ons reden een sculptuur te ontwerpen waarin zowel kantoor, werkplaats en opslag als een geheel opgaan.
Routing, logistiek en setting hebben de footprint gevormd van het ontwerp.
Ook in materiaalgebruik willen wij de brug slaan naar Zeelands civiele werken. Zo worden taluds gemaakt van basaltblokken, die het gebouw een extra inbedding in het landschap geven.