Start bouw Holiday Inn hotel op het Flight forum in Eindhoven.

Wellicht dat het je al is opgevallen als je op vakantie gaat of op vakantie bent geweest met het vliegtuig vanaf Eindhoven Airport; het bouwbord van BanBouw. Achter het bord wordt namelijk de bouwplaats gereed gemaakt zodat er na de bouwvakvakantie gestart kan worden met de bouw van het Holiday Inn hotel. Een ontwikkeling van Onis Vastgoed.

Een ontwerp van M3 die volgens de gestelde stijlregels van bureau MVRDV is ontworpen als een strakke sculptuur. De opdracht was om de complexiteit en diversiteit van een hotel onder te brengen in een monolitisch en architectonische eenduidige taal. Zodat ons gebouw zou opgaan in het bos van andere ‘sculpturen’ die zich reeds op het Flight Forum bevinden.

Met een gemotiveerd bouwteam hebben wij continu met deze gedachten alle hindernissen genomen en zijn tot dit minimalistische gebouw gekomen.

Dit 42 meter hoge hotel bestaat uit 12 verdiepingen. Op de begaande grond bevindt zich de foyer en een tweetal vergaderzalen. De eerste verdieping wordt voorzien van een restaurant met keuken en op verdieping 2 tot en met 11 worden 180 hotelkamers gerealiseerd.

Janick van der Meiden

Namens M3 Architecten
over “Flight Forum Hotel”
datum: 5 september 2018

Start bouw Holiday Inn hotel, Flight Forum – Eindhoven
Getagd op: