16 woningen in de Flageolet,
Oud-Beijerland

Eigen ontwikkeling
Categorie:
Woningbouw
Status:
Opgeleverd 2018

De Flageolet voert de boventoon in Oud-Beijerland. Het is een bijzonder wooncomplex met twaalf appartementen en vier top appartementen ontworpen door M3.

Zoals het hoort bij ieder ontwerp is de omgeving leidend geweest bij de realisatie van het ontwerp. De woningen zijn sterk gericht op het uitzicht over de kreek en het vergezicht wat in zuidwestelijke richting ligt. Naar het westen en het zuiden zijn grote vensters gemaakt om dit uitzicht te bewerkstelligen. Deze vensters zullen vanuit de woonkamer de omgeving als een schilderij inkaderen. Net als de ruime balkons welke de plastiek van het gebouw versterken. Onder het gebouw is een mogelijkheid tot parkeren gerealiseerd. Daardoor komt het gebouw te zweven boven het landschap. De omgeving zal als een heuvellandschap ontworpen worden, hiermee komt het gebouw aantrekkelijker in het landschap te staan.

Op twee hoeken van het gebouw komt er een dakterras deze verbijzonderingen maken de gevel interessanter. In de gemetselde vlakken worden ramen van verschillende maten geplaatst.