Wonen in GOUD

Gouda, Spoorzone A1 locatie

Woningbouw / Commercieel

Eigen Ontwikkeling / BPD

Bouw gestart

Gouda bouwt aan de toekomst van de stad. In de Spoorzone komen woningen en voorzieningen voor iedereen die wil wonen, werken en ontspannen in het hart van Gouda. De Spoorzone is een groot gebied rondom het spoor van Gouda. Gouwenaars kennen het vooral als een gebied voor kantoren en logistiek. Maar de Spoorzone wordt een gebied waar het prettig wonen is voor elke portemonnee.

M3 heeft een woongebouw ontworpen als community van 250 woningen, waaronder een groot aantal sociale huur. Twee torens verbonden door een plint met een rusttuin vormen de basis voor deze woongemeenschap. Daarnaast zijn vele algemene ruimtes in het project opgenomen die door iedereen te gebruiken zijn. Wonen, werken, vrije tijd. Wonen in Goud maakt die allemaal mogelijk.

Het ontwerp kenmerkt zich door een grid dat de gevel vorm geeft. Happen uit massa maken de torens alzijdig en interessant van verre afstand. Hoogwaardige materialen als keramiek en geanodiseerd aluminium maken een onderhoudsvrije gevel met een luxe uitstraling.

Natuurinclusief bouwen en duurzaam bouwen waren speerpunten in het ontwerp. Zo is het gehele complex verwarmd met grondbronnen en zijn er ook vele ‘huisjes’ opgenomen voor verschillende diersoorten. Regenwater wordt niet geloosd maar opgevangen in kratten met lavasteen om vervolgens langzaam in de bodem te infiltreren. Dit is goed voor het grondwater.

Kijk ook op de verkoopsite voor meer informatie:

www.woneningoud.nl